Reklama

Autobus v Jičíně srazil muže na chodníku

  • 8. ledna 2019,
  • 13:12,
  • Jičín,
  • David Záruba

Jičín – Nehoda se stala včera navečer v Jičíně. Řidič linkového autobusu pravděpodobně nezvládl řízení a srazil chodce, který stál na chodníku před restaurací. Zraněného jednačtyřicetiletého muže převezla záchranná služba do nemocnice.

Reklama

Ke střetu linkového autobusu a chodce došlo na ulici Šafaříkova v Jičíně. Jednačtyřicetiletý řidič jel ve směru od Žižkova náměstí k autobusovému nádraží. Po projetí pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla a dostal smyk.

„V klesání následně najel předním kolem na chodník a před místní restaurací pravou přední částí autobusu srazil stojícího jednačtyřicetiletého chodce. Při dopravní nehodě utrpěl chodec zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice k lékařskému ošetření,” uvedl tiskový mluvčí policie Aleš Brendl.

Orientační dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní, u chodce policisté naměřili hodnotu 1,02 promile. Celková škoda je dle předběžných odhadů vyčíslena na částku 15 tisíc korun. Přesnou příčinu nehody a míru zavinění vyšetřují jičínští dopravní policisté.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu