Reklama

Zemědělská akademie v Hořicích má opravený statek za 90 milionů

Hořice – Cesta do školy bude pro žáky Zemědělské akademie Hořice zase o něco příjemnější. Královéhradecký kraj za podpory dotací z Evropské unie nechal zrenovovat zemědělský statek, kde se koná výuka. Celková investice dosáhla částky 90 milionů korun. Žáci mají nově možnost se vzdělávat v tom nejmodernějším prostředí.

Reklama

Zemědělský školní statek v Hořicích je jediným podobným zařízením v Královéhradeckém kraji. Hejtmanství na tuto oblast klade důraz, protože o absolventy zemědělských škol je na trhu práce veliký zájem.

„Obnova objektů statku není posledním krokem úprav areálu. Naší společnou vizí je vytvořit v Hořicích zemědělské hospodářství, které by nabízelo aktivity i základním školám a široké veřejnosti. Chceme také, aby byli žáci co nejlépe připraveni pro vstup na trh práce,“ vysvětluje radní Martina Berdychová.

Modernizace školního statku v Hořicích zahrnovala stavební práce, vybudování nové odborné učebny, úpravy areálu cvičných stájí a také zajištění propojení školního hospodářství a terénních úprav. „Žáci školy se setkají s úplně novými technologiemi, které výuku přiblíží modernímu podnikatelskému prostředí,“ doplnil radní Václav Řehoř.

Projekt Modernizace cvičné stáje pro skot Gymnázia, střední odborné školy, středního odborného učiliště a vyšší odborné školy Hořice za více než 90 milionů korun byl podpořen z Integrovaného regionálního operačního programu.

Foto: Královéhradecký kraj

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu