Reklama

Pád mladého páru z Milohlídky: Pokus o vraždu přítelkyně!

  • 5. prosince 2018,
  • 11:12,
  • Jičín,
  • David Záruba

Jičín – Kriminalisté ukončili více než roční vyšetřování pádu mladého páru z ochozu rozhledny Milohlídka v Jičíně. Po důkladné práci policistů, jejíž součástí byl vyšetřovací pokus (video najdete v článku), se potvrdilo původní podezření. Nejednalo se o nešťastnou událost, ale o pokus o vraždu přítelkyně.

Reklama

Případ se odehrál v září roku 2017. Osmnáctiletý mladík a jeho stejně stará přítelkyně spadli z ochozu rozhledny Milohlídka v Jičíně do zhruba osm metrů hluboké rokle. Oba přežili, ale museli být se zraněními hospitalizování ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.


Záběry z vyšetřovacího pokusu (Policie ČR):


Následné policejní vyšetřování ukázalo, že se nejednalo o nešťastnou náhodu, ale o pokus o vraždu, kterého se měl na dívce dopustit její přítel. „Po roční důkladné práci jsme v těchto dnech vyšetřování ukončili a podali jsme státnímu zástupci návrh na podání obžaloby. Tuto událost i nadále kvalifikujeme jako zvlášť závažný zločin pokus vraždy,” uvedl tiskový mluvčí policie Jan Čížkovský.

V rámci vyšetřování policisté provedli vyšetřovací pokusy za využití nejmodernější techniky ve spolupráci se specialisty z kriminalistického ústavu a Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. 

„Použili jsme záznamové zařízení umístěné na dronu, figuranty a specialisty zásahové jednotky. Na základě těchto úkonů byl vypracován ústavní znalecký posudek z biomechaniky,” dodal Čížkovský. Na záběry z vyšetřovacího pokusu se můžete podívat v přiloženém videu.

Policie vzhledem k nízkému věku pachatele i oběti, který se blíží věku mladistvému, nepodává bližší informace. Za pokus o vraždu hrozí pachateli trest odnětí svobody na 10 až 18 let.

Foto: Policie ČR

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu