Reklama

Syn posílal otci do vězení drogy. Adresoval je ale jinému vězni

  • 12. listopadu 2018,
  • 10:45,
  • Jičín,
  • David Záruba

Valdice – Zhruba desetkrát ročně odhalí dozorci ve vězení zásilku, která kromě ovoce nebo pasty na zuby obsahuje také drogy. Jeden takový případ nyní řeší jičínští kriminalisté ve Valdicích, kde dávku pervitinu posílal syn svému padesátiletému otci. Nelegální balíček odhalila vězeňská služba.

Reklama

Muži nechtěli, aby na ně v případě odhalení drogy padlo podezření. Vše měli vymyšlené tak, že osmadvacetiletý syn pošle pervitin v balíku, který bude adresovaný na jiného vězně. Od něj si to pak měl otec zřejmě převzít. Celou operaci podle policie řídil právě starší muž z vězení, ale vyšší trest hrozí synovi.

„Drogu měl dle instrukcí a pokynů otce opatřit a do zásilky ukrýt jeho syn, který je tak obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve stádiu pokusu,” uvedl tiskový mluvčí policie Aleš Brendl.

Mladík byl totiž v posledních třech letech za takový čin již potrestán. Doručenou poštovní zásilku s drogou se podařilo odhalit při kontrole příslušníkům Vězeňské služby ČR. V případě prokázání viny tak hrozí staršímu z mužů trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. Mladšímu z mužů hrozí v případě prokázání viny až desetiletý trest odnětí svobody.

Foto. Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu