Reklama

Noční požár v Jičíně: Hasiči museli evakuovat 11 osob

  • 29. října 2018,
  • 8:57,
  • Jičín,
  • David Záruba

Jičín – V noci ze soboty na neděli hořel v Jičíně v Barákově ulici třípatrový řadový dům. Hasičům se naštěstí podařilo dostat plameny rychle pod kontrolu, a tak nikdo nebyl zraněn. Z obytného domu muselo být evakuováno 11 osob. Škoda je vyčíslena na 300 tisíc korun.

Reklama

Událost byla ohlášena v sobotu 27. 10. sedm minut před půlnocí. Na místo vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Jičína. „Průzkumem jednotky zjistily, že v jednom z bytů došlo k požáru kotle,” uvedla tisková mluvčí hasičů Martina Götzová s tím, že už osm minut po půlnoci ohlásili hasiči lokalizaci požáru.

Při události nebyl naštěstí nikdo zraněn. Obyvatelé se mohli do svých bytů vrátit asi hodinu po půlnoci. Ještě před tím hasičské jednotky prošly všechny byty a zkontrolovaly je pomocí detektoru. Protože byly v bytě dřevěné stropy, musely zasahující jednotky rozebrat část stropní konstrukce a zkontrolovat, zda se zde nenachází skrytá ohniska.

Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. „Díky rychlému zásahu hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi jednoho milionu korun,” dodala Götzová. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu