Reklama

Mladík ukradl 23 kol za 142 tisíc. Dopadli ho v centru Hradce

Hradec Králové – Nedal si říct. Po 18 dnech policisté znovu chytili 21letého mladíka, kterého už v září zadrželi a obvinili z krádeží 13 kol. Během necelých tří týdnů na svobodě stihl ukrást dalších osm bicyklů, a tak si pro něj došli policisté znovu. Tentokrát už ho soudce poslal do vazby.

Reklama

Po prvním zadržení se mladík dostal na svobodu 30. září. Hned druhý den v centru města ukradl tři kola. Než ho policisté ve čtvrtek dopadli, stihl odcizit celkem osm bicyklů a další dvě krádeže mu policisté prokázali z minulosti. „Těchto deset kol bylo v hodnotě 40,5 tisíce korun. On za ně utržil okolo 9 tisíc korun, které použil pro vlastní potřebu,” uvedla tisková mluvčí policie Iva Kormošová.

Když se v říjnu zase začala ztrácet kola, policisté tušili, kdo za tím stojí. Jejich podezření potvrdily i kamerové záběry, ale podezřelého nemohli najít. Z toho důvodu také vyhlásili celostátní pátrání. Nakonec si mladíka sami zatkli ve čtvrtek večer v centru města. Tentokrát už se vazbě nevyhnul.

Podezřelý muž žije na ulici a sám při výslechu přiznal, že první zadržení v září na jeho způsobu života nic nezměnilo. „Jsem bez domova, přespávám venku na lavičkách a prostředky na obživu jsem pořizoval z krádeží jízdních kol,” uvedl do protokolu. Za 23 krádeží, kterými způsobil škodu za 142 tisíc korun, mu v součtu s dalšími skutky hrozí trest až na pět let za mřížemi.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu