Reklama

Za otrávené tortilly v Hradci Králové nikdo stíhaný nebude

Hradec Králové – Kauza otráveného masa v jednom z bister v Hradci Králové, která na začátku června vzbudila obrovskou pozornost, nakonec zřejmě nebude mít přímého viníka. Policejní vyšetřovatel případ odložil, protože se nepodařilo přesně určit, který ze zaměstnanců bakterii zlatého stafylokoka do provozovny zavlekl.

Reklama

„Nepodařilo se zjistit skutečnosti, které by opravňovaly zahájit trestní stíhání,” uvedla tisková mluvčí policie Iva Kormošová. Vyšetřování ukázalo, že bakterii zlatého stafylokoka zavlekl do provozovny některý ze zaměstnanců v nějakém drobném kožním defektu, jenže policisté nemohou zjistit, kdo z personálu to byl.


PSALI JSME: Sejdeme se na infekčním. V hradeckém bistru se otrávilo 60 lidí


„Z pozitivních výsledků stěrů z ranek na rukou jednotlivých zaměstnanců nešlo zjistit, který ze zaměstnanců ji do prodejny prvotně zanesl a který byl kontaminován až druhotně při práci,” vysvětlila Kormošová. Zároveň policie nezjistila, že by některý ze zaměstnanců svou nedbalostí přispěl k masivnímu šíření bakterie.


PSALI JSME: Tortilly z hradeckého bistra přiotrávily celkem 81 lidí


Případ je tak odložen a věcí se nadále bude zabývat Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje z důvodu porušení právních předpisů souvisejících s daným provozem, které zjistila při kontrolách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu