Reklama

Motorkář u Trotiny srazil chodce. Ani jeden nepřežil

Trotina – Vážná dopravní nehoda s fatálními následky se stala včera navečer na silnici I/33 u obce Trotina za Hradcem Králové. Motorkář tam srazil chodce a oba muži svým zraněním na místě podlehli. Proč a jak ke střetu došlo, je předmětem policejního vyšetřování.

Reklama

Složky integrovaného záchranného systému vyjížděli k dopravní nehodě ve středu po 19. hodině. Na obvykle vytížené silnici I/33 u obce Trotina srazil 54letý motorkář 84letého chodce. I přes veškerou pomoc oba muži na místě zemřeli.

Otázkou je, proč ke srážce na poměrně přehledném místě došlo. „Policisté budou nyní mimo jiné zjišťovat, zdali měl chodec na sobě patřičné reflexní prvky, neboť se pohyboval mimo obec za snížené viditelnosti. Stejně tak se budou zabývat i stylem jízdy řidiče motocyklu a budou zkoumat, jestli nebylo možné srážce zabránit,” řekl tiskový mluvčí policie Ondřej Moravčík.

Podle svědků muselo ke srážce dojít ve velké rychlosti, protože motorka po střetu jela dalších cca 200 metrů, než se zastavila o svodidla. Silnice byla kvůli nehodě přibližně hodinu kompletně uzavřená.

Foto: ilustrační//Policie ČR

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu