Reklama

Šílenec v kradeném autě vlétl do policistů. Jednoho vážně zranil

Hradec Králové – Tři zranění policisté, z toho jeden vážně, a škoda kolem 350 tisíc korun. To je výsledek jednání sedmadvacetiletého řidiče, který u hradeckého letiště s kradeným autem narazil do vozidla policejní hlídky. Pachatel se následně dal na útěk, ale byl okamžitě dopaden.

Reklama

Policisté přijali v úterý kolem půl třetí odpoledne oznámení, že v okolí letiště se pohybuje kradené vozidlo značky Volkswagen, a na místo vyslali hlídky. Hlášení se ukázalo jako pravdivé a při příjezdu k letišti se řidič kradeného auta rozjel vysokou rychlostí proti policistům.

Jedno z policejních vozidel zastavilo uprostřed vozovky, ale řidič Volkswagenu ho protisměrem objel a za ním čelně narazil do právě přijíždějícího vozidla druhé hlídky,” popsal tiskový mluvčí policie Jan Čížkovský s tím, že dle prvotních informací dva z policistů při nehodě utrpěli lehká zranění a třetí policista utrpěl zranění vážná. Na místo letěl i vrtulník.

Sedmadvacetiletý řidič, který při nárazu utrpěl lehká zranění, se dal po nehodě na útěk, ale po pár metrech byl zadržen. Požití alkoholu nebo návykových látek u něj orientační testy vyloučily.

„Na místě se potvrdilo, že vozidlo bylo skutečně o tomto víkendu odcizeno v Hradci Králové. Škoda na obou zničených vozidlech je dle prvotních odhadů ve výši 350 tisíc korun,” dodal Čížkovský. Policie událost prověřuje jako trestný čin násilí proti úřední osobě, za který hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi. Právní kvalifikace ale nemusí být konečná.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu