Reklama

Hejtmanství plánuje stamilionové investice. Kam peníze půjdou?

Královéhradecký kraj – Jaké investice plánuje hejtmanství v dalších letech? To bylo téma workshopu, který se uskutečnil na Krajském úřadě Královéhradeckého kraje. Stamilionových investic se dočká oblast dopravy i zdravotnictví.


Reklama

Cílem workshopu s názvem Zásobník investičních projektů bylo informovat veřejnost o investicích a veřejných zakázkách, které plánuje Královéhradecký kraj.


PSALI JSME: On-line: Jaké investice plánuje Královéhradecký kraj v roce 2019?


„Slibujeme si nejen vyšší systémovost v práci s investicemi jako takovými, ale zároveň zlepšení cash flow rozpočtu Královéhradeckého kraje, protože plánování nám umožňuje lépe využívat rozpočet, a to jakým způsobem a v jakých dobách budeme vydávat jednotlivé finanční prostředky,” uvedl Václav Řehoř, radní Královéhradeckého kraje pro oblast investic a majetku.

V následujících letech hodlá kraj investovat do všech oblastí. Velmi silná bude v tomto směru doprava, do které půjde přes miliardy korun. Zkrátka nepřijde ani zdravotnictví, konkrétně oblastní nemocnice, které čekají do roku 2021 zásadní investice.

V letošním roce dostává finanční injekci zejména školství. Do oprav jednotlivých škol šlo téměř půl miliardy korun. Naopak méně finančních prostředků putuje v tuto chvíli do sociálních služeb, což by se v příštích letech mělo změnit.

Rozsáhlé rekonstrukce se dočká Oblastní nemocnice v Jičíně, do které investuje kraj až 500 milionů korun. Přes 700 milionů půjde do průmyslové zóny v Kvasinách a 500 milionů vyhradí kraj na rekonstrukci Domova důchodců U Biřičky v Hradci Králové. Výčet těch nejdůležitějších investic najdete v našem  textovém on-line přenosu z akce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu