Reklama

Hradec vsadí na odchovance, ale prvoligových ambicí se nevzdává

Hradec Králové – V týdnu povzbudila hráče, vedení i fanoušky FC Hradec Králové zpráva o tom, že městské zastupitelstvo schválilo vyhlášení veřejné soutěže na stavební firmu, která konečně začne budovat tolik vzývaný stadion. Teď už jsou potřeba „jen” výsledky. Do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vstupuje omlazený kádr bez kanonýra Pázlera nedělním utkáním na hřišti Táborska.

Reklama

„Hradec je klub s prvoligovými ambicemi, tím je všechno řečeno, ale jsem opatrný s vyhlašováním velkých cílů. Až samotná liga prověří, jak na tom budeme,” prohlásil výkonný ředitel klubu Jiří Sabou na čtvrteční tiskové konferenci.

Hradec se v létě pustil do přestavby mančaftu, která možná zabere trochu více času. „Máme nového trenéra, budujeme nový tým, navíc odešli někteří hráči včetně Pázlera. Prostor dostanou noví hráči a vzali jsme odchovance, na kterých chceme stavět,” představil Sabou cestu, kterou chce klub jít.

První liga by neměla být epizodou

Votroky po ní povede trenér Zdenko Frťala, který ve druhé lize dřív koučoval Varnsdorf. Tým pod ním musí zejména táhnout za jeden provaz. „Zakládám si na tom, že je pro mě důležitý celý tým, a to nejen hráči a trenéři, ale i pradleny, trávníkáři a management. To je základ, ze kterého všechno vychází. Pokud nebudeme myslet stejně, tak to nepůjde,” vyhlásil sedmačtyřicetiletý trenér.

Ani Frťala se nezříká ambicí na první ligu, ale zároveň nechce připustit, aby případná účast Hradce mezi elitou byla opět jen na jednu sezonu. „S vedením jsme se domluvili, že chceme vybudovat tým, který bude během tři až pěti let stabilní a kvalitní. A kdyby se povedlo postoupit do 1. ligy, chceme, aby to nebyla epizoda,” řekl Frťala.

Pázler odvedl pro klub maximum

Když se stal Jan Pázler v loňské sezoně s 21 gól nejlepším střelcem druhé ligy, dalo se čekat, že pro Hradec bude těžké ho udržet. Kroužil kolem něj Baník nebo Zlín, výkupní klauzuli ve výši čtyři miliony korun nakonec zaplatil Liberec. Hlavním cílem tak bylo sehnat adekvátní náhradu.

„Měli jsme tady Wesleyho a Ledeckého, oba skončili z jiných důvodů. U prvního to byly rodinné záležitosti, které musel reflektovat, ale konec Ledeckého byl pro nás šokující. Minulý pátek jsme se dozvěděli, že se rozhodl pro Budějovice,” přiblížil Frťala. „Nikoho tady násilím držet nebudeme,” dodal.

Kádr není uzavřený, ve hře jsou posily z první ligy

Na poslední chvíli tak do Hradce přišel ofenzivní záložník či útočník Fahrudin Ďurděvič z Varnsdorfu. „Ačkoliv jsem měl domluvu s Varnsdorfem, že je nebudeme oslabovat, tak to pochopili. Pro hráče je to důležitý krok a pro naši útočnou fázi bude posilou,” okomentoval přestup Frťala.

K nedělnímu prvnímu kolu do Táborska pojede tým v současné podobě, ale do konce přestupního termínu ještě možná noví hráči přijdou. „Jsou tam ještě dvě volná okénka, respektive jednáme se dvěma hráči z první ligy. Nechci je ale blíže specifikovat, protože když jsem to udělal, tak to pak nevyšlo,” konstatoval Sabou.

Soupiska FC Hradec Králové – sezona 2018/2019

Brankáři: Patrik Vízek, Radim Ottmar a Jan Stejskal.

Obránci: Otto Urma, Dominik Hašek, Jan Kvída, Jakub Martinec, Daniel Finěk, Michal Trávníček, Marek Plašil a František Čech.

Záložníci: Ladislav Martan, Filip Zorvan, Adam Vlkanova, Martin Matoušek, Milan Černý, Jiří Janoušek, Tomáš Hynek, Fahrudin Ďurděvič, Jiří Funda a Robert Jukl.

Útočníci: Jiří Miker a René Kropáček.

Trenéři: Zdenko Frťala, Ondřej Prášil a Tomáš Poštulka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu