Reklama

Police má jasno: řidič v Hradci srazil svého známého úmyslně

Hradec Králové – Královéhradečtí policisté pokročili s vyšetřováním týden staré události, při které řidič za dosud nejasných okolností srazil chodce a z místa nehody ujel. Sraženého muže měl viník navíc pořezat. Po vyšetřování a výsleších všech zúčastněných policie dospěla k názoru, že řidič jednal úmyslně!

Reklama

„Policejní komisař obvinil řidiče, ročník narození 1987, z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Podle obvinění úmyslně najel osobním vozidlem značky Peugeot na chodník, kde se ze vzdálenosti několika metrů rozjel proti 31letému muži a narazil do něj,” uvedla tisková mluvčí policie Lenka Burýšková.


PSALI JSME: Řidič v Hradci srazil muže a ještě ho pořezal. Z místa pak ujel


Vozidlo následně narazilo do ocelové dopravní značky, kterou vyvrátilo. Muži se dostali do slovní rozepře, po které viník srážky vytáhl nůž a svého soka napadl. Poté z místa události i s dětmi v autě ujel. Sraženého a pořezaného muže odvezla záchranná služba k ošetření do královéhradecké fakultní nemocnice. Podle informací policie neutrpěl vážná zranění.

Potvrdily se také zvěsti, že se oba účastníci události nepotkali náhodou. „Motivem uvedeného jednání byly osobní spory mezi muži, kteří se navzájem znali,” dodala Burýšková s tím, že obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody od 3 do 10 let. Policisté v rámci trestního řízení zajistili i vozidlo obviněného, neboť sloužilo jako zbraň použitá ke spáchání trestného činu. V případě rozhodnutí soudu může tato skutečnost vést k propadnutí věci.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu