Reklama

Královéhradecký kraj plánuje nový tender na autobusovou dopravu

Královehradecký kraj plánuje v dubnu vyhlášení tenderu na autobusovou dopravu. Nový tender by měl mít stejnou hodnotu jako ten minulý, tedy šest milionů korun. Administraci tenderu zajistí brněnská advokátní kancelář.


Reklama

V pořadí druhý tender, autobusovou dopravu bude platit od roku 2019 až do roku 2028.  Ten první vyhlásilo minulé vedení kraje v roce 2015, ale kvůli řadě chyb byl zrušen antimonopolním úřadem v roce 2016. Na rozhodnutí reagovali v kraji uzavřením smluv s dopravci, které jsou v platnosti od 1. 1. 2017.

náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje; Martin Červíček /ODS/ „Je samozřejmě desetiletej tender. Předpokládáme zhruba stejný objem peněz. Pro osm oblastí. Myslím, že ten tender bude hodně podobnej tomu minulýmu, s tím že já chci, abychom tam nedělali chyby.“

Přípravu tenderu zajistí zkušená brněnská firma, která má zkušenosti s vedením obdobné zakázky v Jihomoravském kraji. Kraj jí za to zaplatí 847 tisíc korun.

náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje; Martin Červíček /ODS/
„Jsme rozhodli o tom, že uchazeč, který splnil veškeré požadavky zadavatele, jeho nabídková cena byla nejnižší, tak s ním podepíšeme smlouvu následně.“

Na přípravu tendru má brněnská firma - od podpisu smlouvy - sto dní. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu