Královéhradecký kraj dá na opravy silnic miliardu korun ročně

Hradec Králové – Silnice v Královéhradeckém kraji rozhodně nejsou v ideálním stavu, a tak je hejtmanství nuceno do jejich rekonstrukcí investovat dvojnásobnou částku oproti dřívějšku. Na rok 2018 je naplánováno několik důležitých oprav, ale budoucností je železnice, která může vytíženým silnicím ulevit.


Reklama

V současné chvíli je až polovina silnic v regionu ve velmi špatném stavu. „Jediná šance jak se z toho dostat, jsou investice, a proto jsme se domluvili, že budeme do oprav dávat dvojnásobný objem peněz, což je zhruba jedna miliarda ročně,” uvedl náměstek hejtmana Martin Červíček (ODS).

V roce 2018 se uskuteční několik významných investic do dopravy. Jednou z těch aktuálních, která na pár měsíců podstatně ovlivní dopravu, bude oprava královéhradecké okružní křižovatky v ulici Brněnská. „Z hlediska logistiky je to stavba velice náročná a vlastní realizace bude stát řádově 70 milionů korun,” informoval vedoucí Ředitelství silnic a dálnic v Královéhradeckém kraji Zdeněk Kos.

Do budoucna by silniční dopravě měla výrazně ulevit železnice. „Absolutně klíčový je, abychom zdvojkolejnili a zmodernizovali trať Velký Osek – Hradec Králové – Týniště nad Orlicí. Dlouho se mluví o modernizaci tratě Pardubice – Hradec Králové, my se ale chceme bavit o investicích do pokračování, což je Jaroměř –Trutnov,” nastínil Martin Červíček.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu