Řidičům v KhK slouží nová webová aplikace

Údržba silnic představila aplikaci která řidičům ukáže, jaký je aktuální stav na silnicích - kudy projedou bez problému a jakým místům se raději úplně vyhnout. Řidiči si jí mohou zdarma stáhnout na stránkách Údržby silnic Královéhradeckého kraje.


Reklama

Stížnosti na laxní silničáře už patří k zimnímu řidičskému folklóru. Správa údržby silnic královéhradeckého kraje se jim rozhodla čelit novou webovou aplikací. Služba nazvaná "Zimní obslužnost" ukazuje aktuální stav silnic. Kraj si však od této aplikace slibuje víc než to.

Martin Červíček, 1. náměstek hejtmana KHK /ODS/: „Každý rok dává skoro dvě stě milionů do zimní údržby, zajišťujeme údržbu na skoro tři a půl tisíci kilometrů silnic v našem kraji. Podle mého názoru dělají naši silničáři velmi dobrou práci v zimě a my jsme měli jednu zásadní motivaci. Informaci, jak je prováděna zimní údržba, poskytnout veřejnosti.“

Aplikace ukazuje stav silnic na základě údajů z GPS jednotlivých posypových vozů. Silnice jsou barevně rozlišené podle toho, kdy byly naposledy ošetřeny.

Jiří Brandejs, ředitel SÚS KHK: „Je potřeba, aby se to dalo nějak znázornit graficky, protože …“

Počínaje 3. lednem byla aplikace "Zimní obslužnost" uvedena do zkušebního provozu. Aplikace podobná této byla předtím vyzkoušena pouze ve středočeském kraji. Tou se také královéhradecký kraj inspiroval.

Martin Červíček /ODS/, náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje; "Máme to zatím pouze ve webovém rozhraní a doufáme, že to co nejdříve rozjedeme na mobilech a dalších zařízeních." 

Odezva na aplikaci Zimní obslužnost byla ze strany řidičů vesměs vstřícná. Aplikaci si můžou řidiči stáhnout už dnes a to úplně zdarma na stránkách Údržby silnic Královéhradeckého kraje. JH TV V1

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu