Reklama

Spadla klec! Policisté chytili gaunera, který vykrádal auta

Hradec Králové – Postrach majitelů aut v Hradci Králové je dopaden. Policisté v pondělí 27. ledna zadrželi 22letého muže, který je podle nich zodpovědný za více než dvacítku vloupání do osobních vozidel a celou řadu dalších krádeží. Z vězení vyšel teprve na podzim.

Reklama

Policisté měli na recidivistu políčeno delší dobu, ale k jeho zadržení jim pomohla náhoda. Právě v pondělí dostali od státní zástupkyně souhlas se zadržením. A na to nečekali dlouho. „Muže, který si obhlíží zaparkovaná vozidla a hledá možný úlovek, si v ulici Lužická v Hradci Králové všiml kolega ve svém volnu,” uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. 

Začalo vyslýchání a sčítání škody. Muži zákona nakonec mladíkovi prokázali nejen 23 případů vloupání do auta, ale také 11 krádeží kol a jednu krádež batohu. „Škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na 111 tisíc a škoda poničením věcí na 156 tisíc korun,” vypočítala mluvčí. 

Gauner se do zaparkovaných vozidel dostával tak, že rozbil okénko předmětem, který byl zrovna po ruce, třeba dlažební kostkou nebo kamenem. Až na poslední dva případy si přinesl bezpečnostní kladívko, které u něj policisté našli. 

V řadě případů způsobil větší škodu na autě než na odcizených věcech. „Stačilo, aby uvnitř zahlédl nějakou tašku, která ho nalákala. To, že v ní nebylo nic cenného, zjistil až následně,” sdělila Kormošová. 

Teprve na konci října minulého roku byl 22letý muž propuštěn z vězení, kde si odpykával 18měsíční trest za krádeže. Jen po měsíci na svobodě se dopustil první krádeže kola, od té doby se činil takřka obden. Hrozí mu až pět let za mřížemi, stíhán je vazebně. 

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu