Reklama

Od neděle platí v Královéhradeckém kraji nové jízdní řády!

Královéhradecký kraj – V neděli 15. 12. 2019 začnou v Královéhradeckém kraji platit nové jízdní řády vlaků i autobusů. Cestující se mohou těšit na nové přímé spoje a lepší návaznosti i na rozšíření přeshraničního spojení do Polska.

Reklama

K nejvýznamnějším změnám na železnici patří zavedení nového přímého spěšného vlaku Dobrošov, který nabídne spojení Broumova s krajským městem. Spěšný vlak zamíří přes Náchod do Hradce Králové, kam přijede v 7.36 a nabídne tak zajímavější spojení pro dojíždění do zaměstnání a do škol. Přímý rychlík z Meziměstí do Prahy, který obsloužil krajské město před 6. hodinou, nahradí spěšný vlak z Broumova do Starkoče, kde budou zajištěny přípoje na vlaky do Hradce Králové a do Prahy.

Náchodska se týká i další významnější změna jízdního řádu, a to nasazení většího počtu spěšných vlaků mezi Náchodem a Chocní, kde mají výhodné přípoje na dálkové vlaky.

„Nové vlakové spojení a posílení spojů z Náchodska zavádíme v reakci na rostoucí poptávku cestujících. Chceme odlehčit přetížené autobusové spojení na trase Hradec Králové – Náchod a poskytnout cestujícím možnost dostat se včas na železniční koridor v Chocni, odkud mohou pohodlně cestovat na Prahu nebo na Moravu,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Turisté v Krkonoších se mohou těšit na rozšíření provozu sezonních vlaků z Trutnova do polské Sędzisławi na všechny dny v týdnu a prodloužení sezony do konce září.

I autobusová doprava přinese cestujícím řadu pozitivních změn. Kostelec nad Orlicí nově získá přímé spojení na všechny směny do Kvasin. Nové páry spojů se také objeví na trase Nové Město nad Metují – Deštné v Orlických horách a na trase Borohrádek – Týniště nad Orlicí. Více přímých spojů uvítají cestující na trase Hradec Králové – Hořice – Nová Paka. Zlepší se rovněž spojení v pracovních dnech mezi Vrchlabím a krkonošskými středisky. Kraj také vyslyšel ředitele střední školy v Hostinném a zajistil lepší dostupnost pro žáky této střední školy.

„Změnami vycházíme vstříc požadavkům starostů, a především samotným cestujícím. Kromě zavádění nových spojů zlepšujeme návaznost autobusové a vlakové dopravy a nasazujeme větší počet nízkopodlažních vozidel. Nová grafická podoba autobusových jízdních řádů přispěje k lepší přehlednosti,“ uzavírá náměstek Martin Červíček.

Aktuální jízdní řády najdete zde.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu