Reklama

Zima je tady! Posypové vozy najezdily téměř tisíc kilometrů

Královéhradecký kraj – Sněžení na mnoha místech v regionu si vynutilo první výjezdy sypačů. Silničáři v oblasti Krkonoš a Orlických hor najezdili 960 kilometrů a spotřebovali 40 tun posypových materiálů a 9 500 litrů solanky.

Reklama

Před třemi týdny jsme veřejnost informovali, že jsme na nadcházející zimu připraveni, což se nyní potvrdilo. Silničářům chci poděkovat za to, že začátek zimy zvládli na výbornou,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za dopravu a silniční hospodářství.

Vůbec první výjezdy se uskutečnily v úterý 12. 11. ve 21 hodin z cestmistrovství Trutnov, Vrchlabí, Hořice a Nová Paka. Silničáři provedli pluhování a posyp vozovek. Druhý den po třetí hodině ranní vyrazili silničáři k údržbě komunikací v Krkonoších a také v Orlických horách, konkrétně v oblasti Orlického Záhoří. 

Během noci z 12. na 13. listopadu najezdili řidiči ÚDRŽBY SILNIC Královéhradeckého kraje 960 kilometrů a spotřebovali 32 tun soli, 8 tun inertního materiálu a 9 500 litrů solanky.

„Každý rok snižujeme počet v zimě neudržovaných úseků, a tím zvyšujeme bezpečnost na silnicích. Přesto vyzývám řidiče, aby byli na silnicích v nadcházejícím období opatrní a vždy brali ohled na stav vozovky,“ apeluje náměstek Martin Červíček.

Celkem letos silničáři na území Královéhradeckého kraje udržují 3541 kilometrů silnic I., II. a III. třídy. Délka neudržovaných krajských silnic se snížila z 301 kilometrů v roce 2016 na současných 215 kilometrů. Vloni stála údržba silnic II. a III. třídy 173 milionů korun.

Foto: Královéhradecký kraj; ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu