Reklama

Pat a Mat. Odtahovali auto bez řidiče a znovu nabourali

Hradec Králové – Až tuhle historku budou vyprávět, možná jim posluchači neuvěří. Dva mladíci chtěli ve středu kolem 19. hodiny v Hradci Králové na laně odtáhnout nabourané auto, špatně se ale domluvili a první vozidlo se rozjelo dřív, než do druhého nastoupil řidič. Výsledek? Další kolize.

Reklama

Na začátku byla havárie čtyř aut, po které zůstal na ulici Bratří Štefanů nabouraný peugeot a s ním 20letý řidič. Ten si zavolal kamaráda, který ho měl odtáhnout. Poškozené auto zapřáhli za škodovku na lano a pak to přišlo.

„Řidič prvního vozidla se rozjel, ačkoliv v taženém autě ještě nebyl řidič. Při vyjetí z vedlejší komunikace na hlavní silnici směrem na Blešno se tažený peugeot bez řidiče dostal do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem suzuki,” popsala málo vídanou scénu policejní mluvčí Iva Kormošová. 

Šofér suzuki musel být s lehčím zraněním odvezen do nemocnice. Oba řidiči byli podrobeni dechové zkoušce s negativním výsledkem. U obou poškozených vozidel policisté z důvodu závad zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

Prapůvodcem celé události byl řidič peugeotu, nakonec smolař dne. Dvě hodiny před humorným incidentem nedobrzdil v koloně a vinou dominového efektu způsobil nehodu čtyř aut. Dvě osoby z nabouraného nissanu utrpěly lehká zranění. Žádný z řidičů nepožil před jízdou alkohol.

Poté už stačilo jen sečíst materiální škody. První havárie čtyř vozidel vyšla odhadem na 320 tisíc korun, druhá pak na 100 tisíc korun. Nehodu kvůli zranění účastníků nadále vyšetřuje policie. 

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu