Reklama

Hradec trápí tři porážky v řadě. Končí Voráček, přicházejí Allen a Klíma

Hradec Králové – Po výborném startu do sezony se Mountfield HK trochu zasekl a nasbíral už tři porážky v řadě. Vedení klubu na pád na osmé místo reaguje několika změnami. Po měsíčním hostování končí obránce Tomáš Voráček, naopak přichází jiný bek Connor Allen a útočník Kevin Klíma.

Reklama

Na východ Čech přichází přichází obránce Connor Allen, který v minulé sezoně působil v Plzni, kde stihl nasbírat 18 bodů (11+7) v 61 duelech.

„Po odchodu dvou hráčů a zranění Oskarse Cibulskise máme v obraně poměrně malou konkurenci a potřebujeme ji zvýšit. Hledali jsme někoho zkušeného, ale žádný vhodný český hráč na trhu není. Poohlédli jsme se proto v zahraničí, a protože Conora známe z Plzně, domluvili jsme se s ním na dvouměsíční zkoušce,“ říká generální manažer Aleš Kmoníček.

Devětadvacetiletý Američan by měl poprvé nastoupit v pátek do zápasu proti Mladé Boleslavi. „Jeho požadavky byly nejprve hodně náročné, poté přistoupil na dvouměsíční zkoušku. Očekáváme od něj podstatné zlepšení obranné fáze, měl by zkvalitnit hru dopředu i dozadu,“ doplnil sportovní manažer Jaroslav Bednář.

Druhou posilou je dvaadvacetiletý útočník Kevin Klíma, který do Hradce přichází ze Sparty. Na východě Čech bude hostovat do konce sezony a s týmem odjel do rakouského Grazu k zápasu Champions Hockey League. 

„Kevin svým bruslením a přímočarostí hokeje zapadá do naší koncepce. Protože má Sparta přetlak v ofenzívě, Kevina uvolnila z kádru. Vzhledem k jeho talentu je to hráč s příslibem do budoucna,“ sdělil Aleš Kmoníček s tím, že Mountfield HK bude v nejbližší době útočné řady redukovat.

V klubu včera skončil obránce Tomáš Voráček, kterému vypršelo měsíční hostování. Za Mountfield stihl odehrát čtyři extraligové duely a zaznamenal jednu asistenci. Ještě před ním opustili hradeckou kabinu Philip Samuelsson a útočník Lukáš Vopelka, který hostuje ve Vítkovicích. Stále zraněný je zkušený zadák Tomáš Linhart.

Foto: archiv

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu