Reklama

Devět módních přehlídek, performance, koncert a after party

Spojení designu, umění a veřejného prostoru - Life is art. Unikátní 1. ročník Festivalu designu a umění odkazuje k tradičnímu pojetí náměstí, jako k veřejnému prostoru určenému pro významné společenské, zejména kulturní, akce. Na Velkém náměstí v Hradci Králové uvidíme několik přehlídek ikonických módních návrhářů, speciální performance, klavírní show ve spolupráci se značkou Petrof. Průběh přehlídek okoření Varhan Orchestrovič Bauer.

Reklama

FOX Gallery sídlí na Velkém náměstí v budově Galerie moderního umění. V Hradci Králové uspořádal FOX během jednoho roku působení již několik společenských akcí v kontextu s uměním a designem, nikoli však tak velkého rozsahu, jakým je FFD 2019.

„Akce takového formátu Hradci chybí. Spojujeme síly s našimi partnerskými firmami a soukromými osobami z Hradce Králové i jiných měst, ve snaze vytvořit tradici poprázdninové společenské akce právě na Velkém náměstí. V místě, které si zaslouží pozornost. V Hradci zatím není žádný větší design festival nebo například fashion week, kde je možné představit opravdu světová jména českých umělců a návrhářů. Během našeho více než ročního působení ve městě jsme zaznamenali přívětivý zájem o design a módu. Proto jsme se právě toto téma rozhodli podpořit sérií módních přehlídek. Rádi bychom navázali uměním ve veřejném prostoru.” uvádí ředitelka FOX Gallery Jana Opatrná. 

Módní přehlídky: Denisa Nová, Klára Nademlýnská, Hana Zárubová, Tereza Ujevićová, Leeda Fashion, Josefina Bakošová, Metráž, Andrea Vytlačilová, Markéta Horáková

Hudba: Varhan Orchestrovič Bauer

Performance: Petr Nikl

Vstupné je dobrovolné. 10 % z vybrané částky putuje na charitativní účely. Více informací na www.foxgallery.cz.

Foto: FOX Gallery

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu