Reklama

Zbytečná smrt! Muž klopýtl na kolejích a smetl ho vlak

Hradec Králové – Zbytečný hazard se životem se krutě vymstil mladému muži v Hradci Králové. Při přecházení přes koleje mimo přechod nebo přejezd klopýtl a přijíždějící vlak ho usmrtil.

Reklama

K tragické události došlo v neděli před 20. hodinou na trati číslo 031, která spojuje Hradec Králové s Pardubicemi. Mladík přecházel přes koleje z Družstevní do Opatovické ulice.

„Muž přecházl přes koleje těsně před přijíždějícím vlakem, ale klopýtl přes jednu z kolejí a spadl do kolejiště před vlak,” uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.

Strojvůdce mladíka zaregistroval, okamžitě sáhl po rychlobrzdě, ale fatální střet už odvrátit nedokázal. „Soupravu se mu podařilo zastavit až za několik desítek metrů,” dodala mluvčí. 

Mladík byl na místě mrtvý. Nikdo ze zhruba 62 cestujících zranění neutrpěl. Dechová zkouška na alkohol byla u strojvůdce negativní, u tragicky zesnulého zjistí případný vliv alkoholu nařízená pitva. Policisté také zjišťují mužovu totožnost. 

Šedesátku cestujících z vlaku převezly do Hradce Králové náhradní autobusy. Vlak nebyl při nehodě poškozen. Případ nadále vyšetřují královéhradečtí policisté.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu