Reklama

Mladík poslal kradené auto do rybníku. Na svědomí má i napadení

Hradec Králové – Hned z pěti trestných činů najednou je obviněný 20letý muž z Pardubicka. Na svědomí má krádež a zničení auta, nerespektování zákazu řízení i ublížení na zdraví. Za to vše mu hrozí souhrnný trest odnětí svobody na tři roky.

Reklama

Královéhradečtí policisté po roce a půl rozlouskli neobvyklý případ krádeže. Ještě nedávno neznámý zloděj loni v březnu odcizil na královéhradeckém letišti Volkswagen Golf. Poté se ním dojel k Nymburku a nechal ho sjet do rybníku Pustý. 

„Auto z rybníku museli vyprostit přivolaní hasiči. Na vozidle byla vyčíslena škoda za 150 tisíc korun,” uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. 

Dlouhé vyšetřování přivedlo policii na stopu 20letého muže z Pardubicka. Do auta se dostal násilím a za volant sedl s vědomím, že do konce roku 2020 nesmí řídit.

Ukázalo se také, že mladík toho má na svědomí více. „Policisté ho dále viní z napadení o rok staršího muže, kterého po předchozí rozepři udeřil a po pádu na zem do něho několikrát kopl,” dodala mluvčí. 

Napadeného muže museli hospitalizovat v nemocnici. Násilník je proto obviněný hned z pěti trestných činů najednou – krádež, poškození cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí, ublížení na zdraví a výtržnictví. Ve vězení může strávit až tři roky.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu