Reklama

V hradeckém babyboxu byl nalezen chlapec. Dostal jméno Jiří

Hradec Králové – Krátce po druhé hodině ranní se na královéhradecké záchrance ozval alarm. Výstraha signalizovala, že se v babyboxu nachází dítě. Nedávno narozený chlapec dostal jméno Jiří.

Reklama

Babybox je umístěný na stěně budovy ředitelství Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje. Když se rozezněl alarm, podívali se operátoři na kamery. Nešlo o žert ani technickou závadu. 

„V prostoru babyboxu bylo jasně vidět dítě zabalené v peřince. Na místo byla z hradeckých základen okamžitě vyslána nejbližší dostupná posádka rychlé zdravotnické pomoci spolu s lékařem,” uvedl mluvčí záchranky Ivo Novák.

Záchranáři po příjezdu vyndali dítě z babyboxu a umístili ho do sanitky. Zjistili, že se jedná o chlapečka krátce po narození.

„Nejevil známky žádné zdravotní komplikace, záchranáři jej proto zabalili, aby mu zajistili tepelný komfort, a převezli do nemocnice,” dodal mluvčí.

Chlapec vážící 3290 gramů dostal jméno Jiří po doktoru Jiřím Maškovi, který před osmi lety jako ředitel záchranné služby přispěl k otevření babyboxu v Hradci Králové.

Babybox v Hradci Králové funguje od roku 2011. Po dvou holkách, Zuzance a Janě, je Jiří prvním chlapcem a celkově třetím odloženým dítětem v Hradci Králové. V souhrnu všech babyboxů v celé České republiky jde o 195. odložené dítě. 

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu