Reklama

Mladík v Hradci zemřel po předávkování extází. Policie viní dealera

Hradec Králové – Zbytečná smrt. Jinak se nedá nazvat případ, který se odehrál v Hradci Králové v neděli 9. června. Devatenáctiletý mladík zkolaboval u zimního stadionu a po převezení do nemocnice zemřel. Příčinou byla intoxikace drogami.

Reklama

U mladíkova kolapsu byli svědci, ale ani okamžitá pomoc tragédii neodvrátila. Z důvodů intoxikace drogy zvané extáze byl muž převezen do Fakultní nemocnice Hradec Králové, kde ještě ten den zemřel. 

Případ si okamžitě převzali kriminalisté a po pár dnech vyšetřování zahájili trestní stíhání jiného 19letého muže pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

„Obviněný muž je podezřelý, že poškozenému drogu nabídl, a je stíhán vazebně,” uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková s tím, že v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na 18 let.

Objasnit přesnou příčinu úmrtí by měla nařízená soudní pitva. Kriminalisté také čekají na závěry znaleckých posudků v oboru zdravotnictví, zejména toxikologie.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu