Reklama

VIDEO: Vypil dva rumy a po Hradci to pálil rychlostí 110 km/h!

Hradec Králové – Jen zhruba 350 metrů ujížděl dnes před čtvrtou hodinou ranní policistům řidič, který se chvíli předtím odmítl podrobit namátkové kontrole. Měl k tomu pádný důvod, před jízdou vypil dva panáky rumu, navíc neměl řidičský průkaz. Když prchal, sešlápl plynový pedál Škody Octavie až na zem, takže tachometr chvílemi ukazoval cifru 110 kilometrů v hodině.

Reklama

Dobrodružství skončilo po třech stovkách metrů v ulici Chelčického, kde 33letý řidič nezvládl zatočit vpravo a těsně za křižovatkou narazil do středového ostrůvku. Tam zůstal stát, z motoru se začalo kouřit. 

„Aby osádka vystoupila z auta, museli jí policisté pohrozit namířenou střelnou zbraní. Řidič ani jeho spolujezdkyně neutrpěli při nehodě žádné zranění,” uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. 


Řidič nadýchal 0,3 promile, načež přiznal, že si před jízdou dal dva rumy. Orientační test na přítomnost návykových látek i odběr krve odmítl. Asi nikoho nepřekvapí, že neměl řidičský průkaz.

„Muži, který se dopustil hned několika přestupků najednou, hrozí u správního orgánu pokuta až do výše 50 tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky,” dodala mluvčí. 

Škoda na vozidle byla odhadnuta na 40 tisíc korun a na středovém ostrůvku přibližně na dva tisíce korun.

Foto a video: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu