Reklama

Zloděj kradl vše, co našel. Nechybí vám některá z těchto věcí?

Trutnovsko – Náchodští kriminalisté zadrželi na Trutnovsku 59letého recidivistu, který je podezřelý z desítek případů krádeží a vloupání do rekreačních objektů. Při domovní prohlídce u něj kriminalisté našli sedm stovek různých předmětů, které zřejmě pocházejí z trestné činnosti (odkaz na policejní fotogalerii najdete v článku). Muž skončil ve vazbě a hrozí mu pět let za mřížemi.

Reklama

Recidivista se dostal do hledáčku policie v létě minulého roku, chvíli poté, co si odseděl trest za majetkovou trestnou činnost. Brzy se ukázalo, že ani za mřížemi se záliby ve vykrádání chat a chalup nevzdal. 

V minulých dnech ho tak na Trutnovsku zatkli náchodští kriminalisté. „Současně se zadržením u něj policisté zajistili na 700 předmětů, u nichž předpokládají, že je získal trestnou činností,” uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová. 


Předmětem pachatelova zájmu byly zejména starožitnosti, nářadí, technika, a spotřební zboží. Ze zdí policisté sňali desítky nástěnných hodin, obrazů i dalších uměleckých děl. Kromě toho z chalup kradl také vodovodní baterie. 

Ukradené věci vezly do skladu dva nákladní vozy

„Zajištěné věci musela do policejních skladů převézt dvě nákladní vozidla,” poznamenala mluvčí s tím, že u mnohých zajištěných předmětů kriminalisté dosud nevědí, komu vlastně patří a z jakého vloupání pocházejí. 

Policisté se proto obracejí na obyvatele Královéhradeckého, Libereckého, Středočeského i Pardubického kraje, kterým bylo v minulých měsících něco odcizeno. Možná je jejich cennost mezi stovkami zabavených předmětů. Fotografie všech předmětů najdete zde

Ale pozor. Ukázalo se, že některé předměty doznaly určité změny oproti původnímu stavu. „Například u některých obrazů muž u sebe doma vyměnil rámy, jiné předměty zase vyčistil nebo opravil,” upozornila Prachařová.

O své věci se mohou vlastníci hlásit u královéhradeckých kriminalistů na telefonních číslech 702 047 459 a 735 785 351.

Foto a video: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu