Reklama

V Hradci řádí sprejer, kamery zachytily možné svědky. Znáte je?

Hradec Králové – Královéhradečtí policisté řeší od začátku května případy sprejerství. Neznámý vandal pomaloval několik objektů v historickém centru města, nápisy se objevily také na toaletách v prostorách městského informačního centra. Kamery zachytily možné svědky, kteří by mohli s objasněním případu pomoci.

Reklama

Případy se staly na začátku května. Sprejer v noci na sobotu 4. května pomaloval různými barvami schodiště, cihlové zdivo, dřevěnou lavičku či altánek mezi ulicemi Soukenická, Komenského a ČSA. S malbami po domech pokračoval dál až na Velké náměstí.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,” sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová s tím, že způsobená škoda zřejmě přesáhne částku 50 tisíc korun.

Později se také zjistilo, že pravděpodobně totožný vandal poničil i toalety v prostorách městského informačního centra na Eliščině nábřeží. A místní kamery odhalily možné svědky. 


„V inkriminovaném čase zachytily dva mladíky. Ti by mohli policistům významně pomoci při objasnění nejspíše souvisejících případů a poskytnout jim důležité svědectví,” konstatuje Kormošová. 

Pokud muže na záběrech poznáváte, kontaktujte policii na čísle 158 nebo se stavte na jakékoliv služebně. 

Foto a video: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu