Reklama

Nový parkovací dům v Hradci: 9 hodin za 34 korun a kamerový systém

Hradce Králové – Od června budou moci motoristé v centru Hradce Králové využívat nový parkovací dům Jana Gayera s kapacitou 284 parkovacích míst. Pravděpodobně nejžádanější tarif, tedy parkování od rána do odpoledne, vyjde řidiče na 34 korun.

Reklama

Parkovací dům momentálně prochází kolaudací, aby mohl začátkem června otevřít své brány. Už je vydán také ceník parkovacích poplatků, který je podle magistrátu vzhledem k lokalitě příznivý. 

„Řidiči budou moci díky tarifu v parkovacím domě za devítihodinové stání, například v čase od 8 do 17 hodin, zaplatit třicet čtyři korun. Stání bude cenově výhodné také pro abonenty a rezidenty,“ sdělila náměstkyně primátora Věra Pourová. 

Krátkodobé parkování bude první dvě hodiny stát po deseti korunách, za další započaté hodiny se pak budou platit pouze dvě koruny. Noční parkování od 18 do 6 hodin přijde na 20 korun. 

Rezidenti za parkovací kartu zaplatí tři tisíce korun ročně, budou si ji moci koupit obyvatelé okolních ulic, z Velkého náměstí nebo z Orlické Kotliny. Abonenty vyjde roční parkovací karta na devět tisíc korun. Celkem bylo pro rezidenty a abonenty vydáno 170 parkovacích karet.

„Výhodou parkovacího domu je kamerový systém, tudíž každé auto bude prakticky pod permanentním dohledem,“ doplnila Pourová.

Foto: Statutární město Hradec Králové

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu