Reklama

Hradec dal zelenou dostavbě hal společnosti CTP

Hradec Králové – Developerská společnost CTP bude moci pravděpodobně dokončit svůj projekt výstavby hal na východním okraji Hradce Králové. Souhlas s využitím městských pozemků jí dali hradečtí zastupitelé na včerejším zasedání. Společnost CTP se zavázala na oplátku poskytnout příspěvek 15 milionů korun na výstavbu provizorního parkoviště u fakultní nemocnice. Nyní bude o pokračování stavby rozhodovat stavební úřad.

Reklama

„Společnost CTP po výhrůžkách v podobě žalob zásadně změnila strategii a začala se chovat jako partner, který chce být dobrým sousedem. Zastupitelům i hradecké veřejnosti se zástupci CTP za dosavadní jednání omluvili a žalobu stáhli. To zřejmě přesvědčilo zastupitele daleko více než finanční hledisko vzájemné dohody,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Více než pět let stojí na výpadovce z Hradce Králové na Třebechovice pod Orebem torza rozestavěných hal. Investor zde totiž začal stavět bez potřebných povolení a stavební úřad tak zahájil řízení o odstranění stavby. 

„Vše ale probíhá dle platné legislativy, ve stavebním zákoně jsou takovéto případy ošetřené. Firma dostala za svůj postup pokuty, a jestliže stavebník v podobné situaci projeví snahu své chyby napravit a dát vše do souladu s platnými zákony, není vždy nutné nařídit demolici. Dle územního plánu je tato lokalita určená právě pro tento typ staveb, velmi zjednodušeně řečeno, nic jiného zde ani stát nemůže,“ vysvětlil primátor.

V rámci řízení o odstranění stavby může investor požádat o dodatečné stavební povolení a pokud k jeho vydání nic nebrání a získá ho, může svůj projekt dokončit. 

Ke stavbě hal u Svinar společnost CTP potřebovala souhlas města jako vlastníka okolních pozemků, přes které chce developer vést inženýrské sítě a bude je během stavby využívat. Po předložení tohoto souhlasu stavební úřad obnoví přerušené řízení k vydání dodatečného stavebního povolení.

Dle informací investora by v případě získání všech potřebných povolení do léta tohoto roku haly měly být dokončené ještě letos. 

Dopravní napojení skladového areálu přes Svinarskou ulici bude navíc pouze dočasné, protože tímto územím povede propojení na plánovanou severní tangentu. Do roku 2025 bude muset CTP své haly na silnici I/11 napojit novou komunikací na západním okraji areálu.

Foto: Statutární město Hradec Králové

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu