Reklama

Zlodějům není nic svaté. Z nemocnice odcizili přístroje za miliony

Hradec Králové – Zatím neznámým zloděj tuto sobotu odcizil z královéhradecké fakultní nemocnice pět bronchoskopů, čímž způsobil nemocnici škodu za více než 5 milionů korun. Plnohodnotná péče o pacienty by neměla být narušena.

Reklama

Ke krádeži mělo dojít v sobotu ve večerních hodinách. Neznámý pachatel, nebo více pachatelů, vnikl za použití násilí do vyšetřovacího sálu plicní kliniky. 

„Z uzamčené skříně odcizil pět kusů speciálních vyšetřovacích videobronchoskopů včetně dalšího doplňkového vybavení. Celková škoda je v tuto chvíli vyčíslena na částku převyšující 5 milionů korun,” uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Další informace nechce policie z taktických důvodů sdělit. Jisté je, že pachateli hrozí trest odnětí svobody na pět až deset let.

Hradecká nemocnice nyní shání za odcizené přístroje, které slouží k vyšetření plic a dýchacích cest, náhradu. „Vedení nemocnice nyní intenzivně pracuje na řešení situace, aby byla zajištěna péče o pacienty,” uvedl mluvčí nemocnice Jakub Sochor.

„Péči o naše pacienty na plicní klinice máme zajištěnou v plném rozsahu bez jakýchkoliv omezení,” naspal na twitteru zástupce přednosty plicní kliniky Vratislav Sedlák.

Foto: archív/FN HK

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu