Reklama

V Hradci večer bouraly motorky. Dva lidé jsou zranění

Hradec Králové – Necelá hodina a půl dělila včera večer dvě nehody motorek, které se staly na území Hradce Králové. Obě byly se zraněním. Složky IZS nejprve zasahovaly v Koutníkově ulice u srážky osobáku a malé motorky, poté jely na Ulrichovo náměstí, kde došlo ke střetu motorky a dokonce dvou vozidel, poškozeno bylo i jedno. Celková škoda se vyšplhal přes 100 tisíc korun.

Reklama

Dopravní nehoda v Koutníkově ulici byla nahlášena kolem 19. hodiny. Střetl se zde osobní vůz s malým motocyklem.

„Jedna osoba skončila v péči záchranářů, hasiči zajistili místo události. Po odstranění následků nehody si věc převzali policisté,” uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.


Záběry z nehody na Ulrichově náměstí:


Ani ne za hodinu a půl byly záchranné jednotky povolány k další podobné nehodě. Na Ulrichově náměstí došlo dokonce ke střetu dvou vozidel a jedné motorky. „Oba řidiči byli s lehkým zraněním převezeni do nemocnice,” uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Řidič vozidla značky Volkswagen Polo vjel z ulice Jeronýmova na Gočárovu třídu a nedal přednost motocyklu Yamaha jedoucímu po hlavní komunikaci od Pražského mostu. Vlivem střetu byla motorka odhozena na zaparkovaná vozidla Fiat Ducato a Škoda Octavia.

Zatímco dechová zkouška u řidiče osobního vozidla byla negativní, 19letému motorkáři naměřili 0,64 promile. Dále se zjistilo, že na motocykl této kubatury ani nemá řidičák. Stroj navíc neměl pojištění ani platnou technickou kontrolu. 

Celková škoda se u této nehody vyšplhala nad 100 tisíc korun. Přesnou příčinu a míru zavinění vyšetřují policisté.

Foto: Východočeské televize; Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu