Reklama

Silniční pirát z Hradce je ve vazbě. Došla si pro něj zásahovka

Jičínsko – Pamatujete na mladíka, který si před 14 dny spletl Hradec Králové ze závodní dráhou a policejním hlídkám ujížděl rychlostí i 160 km/h? Tak ten už teď sedí ve vazbě a hrozí mu pět let vězení. Policie toho totiž na muže z Jičínska měla mnohem víc, a tak si společně se zásahovou pro něj došla.

Reklama

Dvaadvacetiletý muž jel zejména v prodeji drog, které distribuoval i mladistvým. V nabídce měl marihuanu i pervitin. Policie mu zjistila desítky případů. A to není všechno…

„Mimo jiné se měl dopustit několika krádeží vloupáním, krádeží jízdních kol a spotřebního materiálu. Bez zaplacení měl rovněž ujet od benzínové čerpací stanice,” vyjmenoval policejní mluvčí Aleš Brendl.


PSALI JSME: Zfetovaný ujížděl policii i 160 km/h. Prý nechtěl zahanbit rodinu


Recidivistovi vůbec nevadilo, že za přečin krádeže už byl v minulých třech letech pravomocně odsouzen. Nyní čeká na další verdikt ve vazbě, hrozí mu až pět let za mřížemi.

Kromě drog a krádeží má na krku také maření úředního rozhodnutí a vykázání. Po předešlých eskapádách měl zakázaný pobyt v okrese Mladá Boleslav, přesto se tam v březnu pohyboval.

Nejvíce mladíka „proslavil” jeho závod ulicemi Hradce Králové, který zakončil nárazem do dopravní značky. Není překvapením, že byl tehdy pod vlivem alkoholu i pervitinu. 

Po incidentu policistům řekl, že „ujížděl proto, aby nezahanbil rodinu”. Jestli se mu to povedlo, posuďte sami.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu