Reklama

„Loupež roku”: Mladíci si z pumpy odnesli jen pár stovek

Hradec Králové – Když tři mladíci před 14 dny přepadli čerpací stanici v Hradci Králové, svůj lup si asi představovali jinak. Odnesli si jen 1100 korun, navíc je policisté díky intenzivnímu pátrání brzo dopadli. Výtečníci jsou vyšetřováni na svobodě.

Reklama

K přepadení došlo 10. března krátce před 22. hodinou v okrajové části Hradce Králové. Na benzínku vtrhli tři mladíci ve věku 19, 20 a 21 let. Maskovali se kuklami, v rukách měli tyče a po obsluze chtěli peníze.

Jeden z nich praštil holí do pultu a shodil stojan s cukrovinkami, všichni křičeli, ať jim dá peníze. Žena jim z pokladny vydala něco málo přes 1100 korun,” uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.


Záběry z loupeže (Policie ČR):


Pumpařka se snažila jednomu z pachatelů strhnout kuklu, ale to se jí nepodařilo. Denní tržbu naštěstí čtvrt hodiny předtím nechala odvézt, a v kase tak zbylo jen pár stovek. Statečná žena kromě psychické újmy neutrpěla žádné zranění.

Policisté po loupeži přijali hned dvě oznámení na tísňovou linku. Jedno od pumpařky, druhé od náhodného svědka, kterému maskovaní muži i s tyčemi v ruce málem skočili pod auto.

Lupičům hrozí až 10 let za mřížemi

Rozjelo se intenzivní pátrání, které vyvrcholilo v pondělí ráno, kdy policisté podezřelou trojici zadrželi. „Obvinění mladíci se k činu přiznali a uvedli, že peníze z loupeže vzápětí utratili na jiné benzínce za cigarety a jídlo,” sdělila mluvčí.

Ukázalo se také, že kukly si lupiči vyrobili ze starých čepic a jednu koupili. Jako zbraně použili násady na krumpáč a sekeru. Benzínku si předem obhlédli, na místo činu přijeli osobním vozem.

V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let. „Jelikož ani jeden z nich nebyl nikdy v minulosti trestán, nepodali policisté podnět na vzetí do vazby a mladíci jsou stíháni na svobodě,” podotkla Kormošová.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu