Reklama

Neuvěřitelné! Policie po týdnu znovu naháněla zfetovaného řidiče

Smiřice – Pamatujete si na řidiče, který ve středu 6. března ujížděl policejní hlídce u královéhradeckého nádraží, úmyslně naboural a zklidnila ho až hrozba namířenou zbraní? Tentýž delikvent si eskapádu s policií po týdnu zopakoval. Tentokrát chtěl utéct přes pole, ale zase neuspěl. Opět byl pod vlivem drog.

Reklama

Policisté dostali ve čtvrtek 14. března hlášení od řidiče, že ho mezi Skalicí a Skaličkou ohrožovalo vozidlo Ford Mondeo bez registračních značek. Rozjelo se pronásledování, řidič Fordu nereagoval na majáky a začal ujíždět. Po krátké honičce zatočil na pole a snažil se utéct po poli směrem ke Smržovu.

 „Po necelém půl kilometru běhu se policistovi vzdal. Pravděpodobně přecenil své síly, protože po pár minutách začal těžce dýchat a musela mu být zavolána rychlá lékařská služba,” uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.


PSALI JSME: Prokletý kruháč? Agresivního řidiče zastavila až hrozba zbraní


Sanitka muže za doprovodu policie převezla do nemocnice, kde si ho ale nenechali, a tak pokračoval k dalším úkonům na policejní služebnu. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, ale test na drogy odhalil amfetamin. „Odebraná krev potvrdila přítomnost pervitinu v množství 384,4 ng/ml,” upřesnila mluvčí.

Zjistilo se také, že se jedná o 29letého muže, který před týdnem ujížděl městským policistům u královéhradeckého nádraží, kde úmyslně naboural vozidlo u Auparku a zklidnila ho až hrozba namířenou zbraní.  O případu jsme psali zde.

Policie recidivistu opět obvinila z maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až dva roky ve vězení. Tentokrát už ho soudce poslal do vazby.

„Obviněný muž má celkem 11 záznamů v rejstříku trestů, za které byl nepodmíněně odsouzen dohromady na 14 let,” sdělila Kormošová.

Od 24. února, kdy byl naposledy propuštěn z vězení, byl již třikrát přistižen při řízení vozidla, ačkoliv má zákaz řízení všech motorových vozidel.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu