Reklama

Zfetovaný ujížděl policii i 160 km/h. Prý nechtěl zahanbit rodinu

Hradec Králové – Pod vlivem alkoholu i drog a bez řidičáku. To je charakteristika 22letého mladíka, kterého ve středu před půlnocí policisté naháněli po Hradci. Místy se muž řítil až 160kilometrovou rychlostí. Nakonec ho zastavila značka, do které naboural. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Reklama

Policisté chtěli mladíka ve Škodě Rapid zkontrolovat na ulici Zborovská. Řidič ale šlápl na plyn a odstartoval honičku po Hradci a jeho okolí. Ta vedla k Roudničce, do lesa, kolem Biřičky, do centra k Orlici i k univerzitě.

„Řidič se městem řítil rychlostí až 160 km/h, nedával přednost v jízdě, jel v protisměru i zákazem vjezdu a najel také na cyklostezku,” popsala mluvčí policie Iva Kormošová s tím, že během riskantní jízdy si prorazil pneumatiku.


Záběry z honičky (Policie ČR):


Pronásledování skončilo v ulici Bratři Štefanů, kde mladík nezvládl řízení a narazil do dopravní značky. Řidiče i nezletilého spolujezdce dostali policisté ven z auta s namířenou střelnou zbraní a za pomoci chvatů.

Následně se ukázalo, že „závodník” má pozitivní test na amfetamin a v dechu má 0,1 promile alkoholu. Navíc si po svém již druhém zákazu řízení, který vypršel v srpnu minulého roku, neobnovil řidičák.

Nechtěl zahanbit rodinu

„Muž se přiznal k vypití jednoho desetistupňového piva těsně před jízdou a k užití jedné dávky pervitinu někdy po poledni. Na dotaz, proč policistům ujížděl, sdělil, že nechtěl zahanbit rodinu,” sdělila Kormošová.

Mladistvého spolujezdce si na policii vyzvedla jeho matka a řidiče policisté propustili. „Případ prověřujeme a zjišťujeme, zda nedošlo ke spáchání trestného činu obecné ohrožení,” dodala mluvčí. Policie zároveň žádá případné svědky o podání výpovědi.

Škoda na vozidle je odhadována na 120 tisíc, na značce 8 tisíc a na závoře 15 tisíc korun.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu