Reklama

Šejdíř má další zářez. „Americký novinář" obral ženu o 640 tisíc

Hradec Králové – Před třemi měsíci jsme vás informovali o případu, kdy důvěřivá žena naletěla podvodníkovi, který se vydával za amerického vojáka a s příslibem velké lásky ji obral o tisíce korun. Od větší finanční újmy ji zachránila banka. Včera se na policii dostavila jiná žena, kterou dost možná dostal tentýž podvodník a vylákal z ní více než 640 tisíc korun.

Reklama

Devětatřicetiletá žena přišla na policii v pondělí odpoledne. Na internetové seznamce se seznámila s mužem, který vystupoval jako americký investigativní novinář pracující pro OSN v Pákistánu.

„Navázala s ním komunikaci a po nějaké době plánovali společnou budoucnost. Již na začátku prosince jí měl poslat kufr s dokumenty a penězi na jejich budoucí společný život,” popsala mluvčí policie Iva Kormošová.


PSALI JSME: Seznámení za desetitisíce: Žena na síti naletěla „vojákovi z USA"


Pak se ale dostavil zádrhel. Kufr prý z důvodů vysoké hodnoty obsahu zadržela přepravní společnost. Aby kufr uvolnila, musela žena zaplatit poplatek.

„Těchto poplatků bylo několik a žena zaslala celkem více jak 640 tisíc korun,” sdělila Kormošová.

Až na základě přečtení článku v novinách si prověřila fotku kufru a zjistila, že stejnou podvodník poslal dalším takřka 90 lidem. Následně fotku novináře vložila do vyhledávače a zjistila, že se jedná o známého moderátora z maďarské televize.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin podvod, za který neznámému pachateli hrozí trest odnětí svobody od 2 do 8 let,” podotkla mluvčí.

Od prosince se jedná o již čtvrtý podobný případ na Hradecku. Ženy se vždy na sociálních sítích seznámily s cizím mužem a po krátké známosti mu zaslaly vyšší obnos peněz. Dohromady nešťastnice přišly o čtyři miliony korun.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu