Reklama

Prokletý kruháč? Agresivního řidiče zastavila až hrozba zbraní

Hradec Králové – Kruhový objezd před nákupním centrem Aupark přitahuje v posledních dnech maléry. Ve čtvrtek tam ve fontáně zaparkoval řidič dodávky, ve středu navečer zde úmyslně boural muž, který sedl za volant i přes zákaz řízení. Uklidnila ho až hrozba služební zbraní.

Reklama

Devětadvacetiletý řidič Hondy Accord nejprve vjel vysokou rychlostí na pěší zónu na Riegrově náměstí, a když si ho všimla hlídka městské policie, rozhodl se ignorovat výzvu k zastavení a ujížděl k Auparku. Tam ale narazil na stojící auta.

Na kruhové křižovatce Koruna muž za volantem úmyslně dvakrát naboural do vozidla před sebou a chtěl ho ze silnice vytlačit,” popsala mluvčí městské policie Eva Kněžourová.


PSALI JSME: V Auparku nebylo místo? Řidič zaparkoval přímo do fontány


To už na místo dojeli i strážníci a agresivního řidiče zablokovali. Jelikož se muž pokusil o útěk, pohrozili mu policisté namířenou střelnou zbraní. Řidič i spolujezdec z ujíždějícího vozidla uposlechli výzvy a lehli si na zem,” dodala Kněžourová.


Video ze zásahu (Městská policie Hradec Králové):


Přivolaná hlídka Policie ČR podrobila řidiče dechové zkoušce, která byla negativní, test na drogy včetně lékařského vyšetření však odmítl. Další důvod, proč nechtěl zastavit, se ukázal záhy.

Policisté z evidencí zjistili, že muž nikdy neměl řidičské oprávnění, má již sedm zákazů řízení všech motorových vozidel a řízení má soustavně zakázáno od roku 2005 do října 2026,” vyjmenovala Iva Kormošová, mluvčí policie Královéhradeckého kraje.

Za opětovné maření úředního rozhodnutí, ze kterého byl obviněn už v únoru při jiné kontrole, hrozí muži až dva roky za mřížemi. Auto policisté odtáhli a vrátí ho majiteli.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Škoda na Hondě byla odhadnuta na 10 tisíc korun a na nabouraném vozidle Volkswagen Sharan pak 20 tisíc korun.

Foto: Městská policie Hradec Králové, Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu