Reklama

Vandal se vyřádil na novostavbě. Škoda jde do statisíců!

Hradec Králové – Neznámý vandal si k vyjádření svého talentu vybral fasádu novostavby v Hradci Králové. Majiteli objektu se ale barevné obrazce nelíbily, a tak se obrátil na policii s tím, že mu byla způsobena statisícová škoda. Policie tak nyní po sprejerovi pátrá.

Reklama

Neznámý pachatel poškodil zelenou a oranžovou barvou přibližně 150 metrů čtverečních fasády novostavby v ulici Kuklenská v lokalitě Farářství. Jednatel poškozené společnosti předběžně vyčíslil škodu na 300 tisíc korun.

„Nepravidelné obrazce zde vytvořil rovněž na fasádních prvcích v imitaci dřeva, klempířských prvcích, obložkách dveří, zvoncích a balkonu, a to až do výšky cca 2,5 metru,” upřesnila mluvčí policie Lenka Burýšková.


PSALI JSME: Hrůzná noční nehoda: 22letá řidička zemřela pod koly náklaďáku


K činu došlo v noci z pátku 22. na sobotu 23. února někdy v době od 21:30 do 8:15 hodin. Policisté nyní po vandalovi pátrají a žádají případné svědky, aby se ohlásili na linku 158 nebo na jakékoliv policejní služebně.

„Obracíme se také na řidiče, kteří tudy v inkriminovanou dobu projížděli a mají ve vozidle kameru, na které by mohly být důležité záběry,” vyzvala Burýšková.

Za poškození cizí věci hrozí pachateli dle trestního zákoníku trest odnětí svobody až na jeden rok.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu