Reklama

Autobus u Černčic vlétl do stromu. Zranilo se 5 lidí

Černčice – Dnes ráno před osmou hodinou havaroval na silnice II/308 u Černčic na Náchodsku autobus, ve kterém celkově cestovalo 20 osob. Pět z nich utrpělo zranění a záchranáři je museli transportovat do nemocnic.

Reklama

„Autobus vyjel mimo komunikaci, narazil do stromů podél komunikace a skončil v příkopu. Pět osob bylo při nehodě zraněno,” uvedla tisková mluvčí hasičů Martina Götzová. Všechny osoby se po nehodě dostaly mimo havarovaný autobus, nikdo nebyl zaklíněn a hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat. 

„Nikdo z nich naštěstí nebyl v bezvědomí, ani nejevil známky vážnějšího poranění. Všem zraněným byla poskytnuta potřebná přednemocniční péče a následně byli převezeni do nemocnic v Náchodě a Hradci Králové. Ostatní cestující vyvázli bez zranění,” sdělil mluvčí záchranky Ivo Novák.

Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů, vyslán byl také evakuační autobus z Hradce Králové. Do něj nastoupilo osm osob a pokračovalo s ním dále v jízdě. Zbytek cestujících si zařídil odvoz vlastními silami. Silnice II/308 musela být na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Vyproštění havarovaného autobusu si zajistil dopravce.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu