Reklama

Perný víkend hasičů: stromy na silnici i zapadlý vozíčkář

Královéhradecký kraj – Hasiči v Královéhradeckém kraji o víkendu zasahovali u 124 událostí. Nejčastěji odstraňují stromy po pádu na silnici, ale vlivem mrazivého počasí se také výrazně zvyšuje četnost dopravních nehod.

Reklama

Hasiči během víkendu zaznamenali 124 událostí a více než polovinu z nich, přesně 79 případů, tvořila technická pomoc při odstraňování následků, které napáchalo počasí.

Nejvíce práce měli hasiči v podhůří hor. Na Trutnovsku zasahovali celkem u 55 případů a jednotky na Rychnovsku vyjížděly k celkem 38 událostem. Hasiči na Náchodsku pak zasahovali u 14 případů, na Hradecku u 10 a na Jičínsku u 6 událostí.

„Nejčastějším typem zásahu bylo poskytnutí technické pomoci, kdy v drtivé většině jednotky odstraňovaly stromy spadlé na komunikace. V několika případech byli ale také hasiči povoláni ke spadlým nebo jiskřícím drátům elektrického vedení,” uvedla tisková mluvčí hasičů Martin Götzová.

Jednotky také vyprošťovaly vozidla z příkopů, ve Skuhrově nad Bělou vytahovali hasiči zapadlý sypač. V Broumově a Teplicích nad Metují odstraňovali hasiči rampouchy čnící přímo nad chodníkem a v Nové Pace pomohla místní profesionální jednotka invalidnímu muži, který zapadl venku na vozíku.

Nejhorší situace je v Krkonoších, kde hasiči během víkendu zasahovali u 40 případů, kdy odstraňovali často i několik stromů spadlých na silnici najednou. Neustále zde hrozí nebezpečí pádu dalšího porostu.

I z toho důvodu byla ve včerejších večerních hodinách uzavřena komunikace II/297 od Černého Dolu do Janských Lázní. V místě hrozí pády velkých stromů vlivem silného větru i pod tíhou sněhu.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu