Reklama

VIDEO: Řidič si v Hradci za jízdy vyměnil místo se spolujezdcem

Hradec Králové – Jízda bez řidičského oprávnění se nemusí vyplatit. Zvlášť když v centru města projedete na červenou a zahlédne vás při tom hlídka městské policie. Přesvědčili se o tom dva muži v Hradci Králové, kteří chtěli policisty obelstít tím, že si za jízdy vyměnili místo.

Reklama

Pozornost hlídky městské policie v Hradci Králové upoutal řidič vozidla Ford, který nerespektoval červený signál a projel křižovatkou. Strážníci vozidlo následovali. Ve chvíli, kdy muž za volantem spatřil vozidlo městské policie, náhle změnil směr jízdy.


Výměna místa za jízdy (Městská policie Hradec Králové):


„Bylo zřetelně vidět, jak si za jízdy se spolujezdcem vyměňují místo. Spolujezdec, na místě řidiče, po chvíli zareagoval na světelný pokyn k zastavení a zaparkoval vozidlo na kraji vozovky,” uvedla tisková mluvčí městské policie Eva Kněžourová.

„Šofér” nejprve tvrdil, že po celou dobu řídil on, teprve poté, co ho strážníci upozornili, že je celá událost zadokumentována na kameru, přiznal, že si s kamarádem vyměnili místa. „Ten měl totiž obavu z postihu, protože nevlastní řidičské oprávnění. Oba muži byli k dalšímu šetření předáni přivolané hlídce Policie ČR,” dodala Kněžourová.

Foto: Městská policie Hradec Králové 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu