Reklama

Pětičlenná parta v Hradci surově napadla dva mladíky kvůli bundě

Hradec Králové – Královéhradečtí policisté řeší incident z konce roku, kdy pětičlenná skupina, ve které byla i jedna žena, napadla na Slezském Předměstí dvojici třiadvacetiletých mužů. Oba mladíci skončili po kopancích do hlavy v nemocnici. Záminkou k hromadné bitce byla domnělá krádež bundy.

Reklama

Prvotní příčinou konfliktu byla zřejmě bunda, kterou měla přítelkyně jednoho z dvojice poškozených na sobě. Jeden z útočníků ji křivě nařkl, že bundu odcizila jeho přítelkyni. Po hádce došlo i na fyzické napadení.

„Incident skončil útokem jak na 23letého přítele majitelky bundy, tak i na jeho stejně starého kamaráda, který mu přiběhl na pomoc. Oba muži utržili několik kopanců směrovaných na hlavu. Jeden z nich i v době, kdy ležel bezvládně na zemi,” uvedla tisková mluvčí policie Iva Kormošová.

Než stihli policisté přijet, útočníci utekli. Rychlým zásahem několika hlídek se je však o několik ulic dál podařilo všechny pochytat. Napadené muže převezla rychlá záchranná služba do hradecké nemocnice na oddělení urgentní medicíny.

Komisař z oddělení obecné kriminality územního odboru Hradec Králové ve čtvrtek obvinil z trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví pět osob. Jedná se o čtyři muže a jednu ženu pocházejících z různých částí republiky, kteří do Hradce Králové přijeli za prací.

„Není vyloučeno, že na základě dalšího šetření dojde k překvalifikování trestního stíhání. Za současné situace jim hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let,” dodala Kormošová.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu