Reklama

Seznámení za desetitisíce: Žena na síti naletěla „vojákovi z USA"

Hradec Králové – O desítky tisíc přišla důvěřivá žena, která chtěla pomoci muži, jenž se na internetu prezentoval jako americký voják. Vyklubal se z něj však prachobyčejný podvodník. Nebýt obezřetnosti banky, mohla žena zchudnout o mnohem více peněz. Případ nahlásila na policii sama oběť.

Reklama

Podvodník 37leté ženě napovídal, že se potřebuje dostat ze základny v Damašku za svojí dcerou, které tragicky zemřela matka. Za povolení zvláštní dovolené byl stanoven poplatek 1 500 amerických dolarů (34 190 korun)Žena peníze obratem bankovním převodem zaplatila,” uvedla tisková mluvčí policie Iva Kormošová.

Údajný voják speciálních pozemních sil americké armády pak zřejmě zjistil, že narazil na zlatou žílu, a požadoval další 3 000 dolarů (68 312 korun). Tentokrát prý na zaplacení letenky.

„Jelikož tolik neměla, chtěla zaslat jen 2 000 dolarů. Naštěstí tuto platbu jako podezřelou banka zablokovala a peníze z účtu nepovolila odeslat,” dodala Kormošová. Žena tak díky bance nepřišla o další desetitisíce.

Policisté případ řeší jako podvod. Pokud se podaří pachatele dopadnout, hrozí mu až dva roky vězení. V této souvislosti policie nabádá při komunikaci s neznámými lidmi na sociálních sítích k obezřetnosti. V případě žádosti o peníze, ať se jedná o jakoukoliv částku, nic neposílejte. 

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu