Reklama

Řidič s 2,73 promile naboural v Hradci sedm aut. Sotva mluvil

Hradec Králové – Škoda za více než čtvrt milionu zůstala po řádění opilého řidiče v Hradci Králové. Ačkoliv měl problém vůbec srozumitelně promluvit, tak sedl do auta, kde měl vypité i nedopité láhve alkoholu, a vydal se na cestu. Naboural sedm aut i značku, ale nikoho naštěstí nezranil. Teď mu hrozí až tři roky ve vězení.

Reklama

Ve středu po 22. hodině se na policii začali obracet lidé, kteří si v ulici Jižní v Hradci Králové všimli vozidla, jak narazilo do několika zaparkovaných aut. 

Hlídka na místě zadržela 30letého řidiče, kterému při dechové zkoušce naměřila nejprve 2,55 promile a poté 2,73 promile alkoholu v dechu. Zadržela mu řidičský průkaz a převezla na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,” uvedla tisková mluvčí policie Iva Kormošová.

V jeho vozidle značky Ford policisté našli jednu plnou a dvě prázdné láhve od rumu. Sám viník se přiznal, že vypil půllitrovou láhev rumu. Svým řáděním způsobil na zaparkovaných vozidlech a dopravním značení vysokou škodu, podle prvních odhadů takřka 300 tisíc korun.

A kudy vedla trasa opilecké jízdy? Muž jel od ulice Víta Nejedlého směrem k ulici Bratří Štefanů a při průjezdu pravotočivé zatáčky vjel na chodník, kde narazil do dopravní značky. Přesto pokračoval v jízdě a o pár metrů dále narazil do kovového sloupku. Ani to ho však nezastavilo a po další cestě přes chodníky dojel na parkoviště, kde narazil celkem do šesti osobních vozidel.

Opilý řidič ani nikdo další naštěstí nebyl zraněn. Muže v nejbližších dnech čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let,” dodala Kormošová.

Foto: Policie ČR/KŘP Královéhradeckého kraje; HZS Královéhradeckého kraje

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu