Reklama

Sága Smoleňák pokračuje. Znovu se vrací do Hradce!

Hradec Králové – Hokejista Radek Smoleňák po krátkém švýcarském intermezzu znovu oblékne dres Mountfieldu HK. Tentokrát se zkušený forvard přesouvá pod Bílou věž rovnou na dvě sezony bez klauzule umožňující odchod do zahraničí. A není jedinou posilou pro ofenzívu, klub získal také Lucase Lessia, hráče se zkušenostmi z NHL.

Reklama

„Oba hráči přichází s cílem pozvednout naší produktivitu, která nás poslední dobou trápí. Zejména Radek by nám měl pomoci okamžitě, je zkušený, nejde do neznámého prostředí a zná kluky, proto na něho hodně spoléháme. Podepsal dlouhodobý kontrakt bez jakékoliv klauzule o uvolnění do zahraničí,“ říká generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Smoleňák působil v hradeckém dresu v průběhu loňské sezóny, letos odehrál za Lvy šest duelů, než zamířil na měsíční zkoušku do Švýcarska. Tam se stihl za Rapperswill v sedmi duelech dva body za gól a asistenci. S Mountfieldem HK uzavřel smlouvu na dva roky s možností uplatnění opčního práva ze strany klubu.

Druhým útočníkem, který by se měl nově podílet na zajišťování gólů, je pětadvacetiletý kanadský hráč Lucas Lessio, který sehrál čtyři desítky duelů v NHL. Poslední tři roky strávil v Evropě, když nastupoval v KHL, švédské a naposledy finské nejvyšší soutěži. Bývalý hráč Arizona Coyotes či Montreal Canadiens přichází z HIFK Helsinky, a to prozatím do konce aktuálního ročníku. Hradec je jeho 11. klubem za čtyři sezony. 

„Lucas je rychlostní a silový hráč, přímočarý útočník, od kterého si slibujeme zvýšení produktivity. Stejně tak od Radka Smoleňáka. Jehož kvality všichni známe. Jsme hrozně rádi, že se opět vrací k nám do Hradce. Doufám, že zvedne produktivitu, konkurenci v týmu a mužstvo i s ním naváže na první čtvrtinu v podávání výborných výkonů,“ přeje si sportovní manažer Jaroslav Bednář.

Foto: Stanislav Souček/Mountfield HK

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu