Reklama

Víkend ve znamení Dušiček: pozor na svíčky i sváteční řidiče

Druhý listopadový den je tradičně spojený se vzpomínkou na všechny zesnulé, takzvanými Dušičkami. Většina Čechů bude nejen dnes, ale také po celý víkend korzovat na hřbitovy, aby zapálila svíčku u hrobu svých příbuzných. Kromě piety je ale potřeba také více myslet na obezřetnost.

Reklama

Na hřbitovy se ode dneška i kvůli chladnějšímu počasí hodně návštěvníků vydává auty. Mezi nimi jsou i sváteční řidiči, kteří běžně za volant nesedají, a může tak snáz dojít ke komplikacím v provozu. Je potřeba nepřeceňovat své řidičské schopnosti a zároveň o tomto víkendu o to více věnovat pozornost okolí.

Řidiči by také měli počítat s tím, že podzimní počasí může být na některých místech nevyzpytatelné. Běžné jsou ranní mrazíky, šero, případně mlhy. Objevit se mohou také přeháňky a s tím související kluzké silnice.

Větší koncentrace lidí na jednom místě je rájem pro všechny zloděje. Návštěvníci hřbitovů by jednak neměli nechávat žádné cennosti v zaparkovaných autech a také by se měli dát pozor na svoje odložené kabelky a tašky na hřbitovech.

V neposlední řadě se během Dušiček zvyšuje počet menších požárů na hřbitovech. Na vině jsou obvykle nekvalitní otevřené svíčky v plastových obalech, od kterých ve větru přeskočí plamínek na trávu nebo vyschlé túje a nehoda je na světě.

Foto: ilustrační

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Hradecko

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu